DENİZLİ Valisi Hasan Karahan, Hakkı Güzel Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen Yaylı Çalgılar Festivali'ne katıldı. Şehir dışından lise öğrencileri ve üniversite düzeyindeki katılımcıların da bulunduğu festivalde eline keman alan Vali Karahan, çalmayı denedi.

Hakkı Güzel Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen Yaylı Çalgılar Festivali başladı. 3 gün sürecek festivalin açılışı da renkli görüntülere sahne oldu. Festivale Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhamet Subaşıoğlu, yerel sanatçılar ve davetliler katıldı.

Festivalde konuşan Vali Karahan, kültürel etkinliklerin önemine değinerek, "Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğretim kadrosu, yetiştirdiği öğrencileri ve sahip olduğu imkanlarıyla ilimizin ve bölgemizin önemli ve örnek okullarındandır. Bünyesindeki yetenekli öğrenciler ile gerek ülkemiz düzeyinde gerekse ülkeler arası düzeyde başarılı olabilecek potansiyele sahiptir" dedi.

Vali Karahan, konuşmanın ardından sanatçılarla bir araya geldi, enstrümanlara özel ilgi gösterdi. Vali Karahan, bir sanatçıdan özellikle keman ile ilgili bilgi aldı, çalmaya çalıştı. 3 gün sürecek olan festivalde, yaylı çalgı eğitimi alan sanatçılar sahne alacak ve atölye çalışmaları gerçekleştirecek.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAFLI