SAMSUN,() - SAMSUN Valisi Osman Kaymak, Şehit Ömer Halis Demir çok amaçlı salonda TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen, ‘Türkiye’nin Kadın Gücü Samsun Buluşması’ programına katıldı.
 
‘Türkiye’nin Kadın Gücü Samsun Buluşması’na Vali Osman Kaymak'ın yanı sıra, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ünal Kaya, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz yaptığı konuşmasında, “Türkiye'nin kadın gücü Samsun buluşmasına hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu adına saygıyla selamlıyorum. Bugün kadına dair çok şey konuşacağız. Başarıyı, girişimi, farklı olmayı ve değer yaratmayı konuşacağız. Bugün gelecek için ne kadar önemli sorumluluklarımız olduğunu konuşacağız. Biz kadınlar daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek için büyük çaba gösteriyoruz. Ancak bunların kayıtlı bir karşılığı yok. Dünya’da kadın erkek istihdama eşit olarak katılırlarsa dünya ekonomisine 28 trilyon dolar ek gelir sağlanabilir. Daha refah bir dünya için kadınlarımızın ekonomi içinde olması şarttır. Ama bu şekilde devam edersek ancak 80 yıl sonra kadınlarla erkeklerin eşit istihdamı söz konusudur. Lütfen 80 Yıl beklemeyelim bu sorumluluğa biz de destek verelim. Zira bu bizim geleceğe olan borcumuzdur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde oluşturulan Kadın Girişimciler Kurulu'nun üyeleri olarak her platformda işte bu yüzden kadın girişimciliğinin öneminin altını çizerek anlatıyoruz” dedi.
Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, "Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranı ve istihdamı son on yılda hızla artış göstermiştir. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün ülkelerin yaptıkları hane halkı işgücü anketlerinin derlendiği istatistik veri tabanı ILOSTAT’tan (Uluslararası Çalışma Örgütü İstatistikleri) elde edilen verilere göre 79 ülke içinde Türkiye 2007-2015 yılları arasında kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 31,4’e yükselmesiyle en fazla arttığı yedinci ülke olmuştur. Bununla beraber, söz konusu oranın halen Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 57,6’nın oldukça altındadır. Türkiye ekonomisi 2007-2015 yılları arasında düzenli ücretli sınıfında 5 milyon 325 bin kişi için iş yaratmıştır. Söz konusu işlerin yaklaşık yüzde 40’ında kadınlar çalışmıştır. Türkiye ekonomisi ILOSTAT (2017) verilere göre 2007-2015 yılları arasında düzenli ücretli işlerde yüzde 77 artış sağlayarak, 2 milyon 160 bin kadına net iş yaratmıştır. Bu sonuçla Türkiye 2007-2015 yılları arasında incelenen 63 ülke içinde en fazla kadın istihdam artış oranına sahip ülke olmuştur" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI