UŞAK Valisi Funda Kocabıyık, Diyarbakır'da 13 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Atak'ın ailesine ziyarette bulundu.

Vali Kocabıyık'ın ziyaretine, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Uşak İl Müftüsü Eyüp Baldemir,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uşak İl Müdürü Mustafa Peltek eşlik etti. Valı Kocabıyık şehidin babası İsa Atak ve annesi Höri Atak'ın ellerini öptü.

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Funda Kocabıyık, "Vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin hakkını da, bizleri dünyaya getirip bin bir zahmetle büyüten anne ve babamızın hakkını da ne yapsak ödeyemeyiz. Şehidimizin anne ve babası, bizim anne ve babamızdır anlayışıyla, büyüklerimizin ellerini öpüp hayır dualarına talip olduk. Devlet ve millet olarak her zaman baş tacı ettiğimiz şehitlerimiz ve onların ailelerinin yüreğimizde yeri başkadır. Şehit ailelerimize de böyle değerli ve fedakar vatan evlatları yetiştirdikleri için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Jandarma Uzman Çavuş Orhan Atak, 14 mayıs 2005 tarihinde, Diyarbakır'da askeri aracın mayına çarpması sonucu şehit düşmüştü.

Feyzi DAVULCU / UŞAK,()

FOTOĞRAF