KÜTAHYA Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Gediz İlçesi'nde hizmet veren Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Gediz Erkek Öğrenci Yurdu ile Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir'e Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret ile KYK Gediz Yurt Müdürleri eşlik etti. Kütahya'ya birer emanet olan öğrencilerin KYK yurtlarını tercihlerinden dolayı tebrik eden Vali Nayir, "Valilik olarak Kredi Yurtlar Kurumu'nu kurumlarımızdan biri olarak görüyoruz.  Dolayısıyla siz öğrencilerimizi bu kuruma, Kütahyamıza, Gedizimize emanet çocuklar olarak görüyoruz. İnşallah eğitim öğretiminizi sağlıklı bir şekilde tamamlayıp gidene kadar biz sizlerin sorumluluğunu üzerimize almış oluyoruz. Her şeyden önce böyle bir yurdu tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Kapısında güvenliği olan, sizinle ilgilenecek idarecileri olan bir yerde kalmanız anne ve babanızı mutlu edecek hususlardandır" dedi.

Farklı kültürleri bir araya getiren üniversite hayatının öğrencilere önemli bir avantaj sağladığını ifade eden Vali Nayir, "Bugüne kadar aynı kültürden, aynı çevrenin insanlarıyla bir araya geldiniz. Şimdi doğudan batıya, güneyden kuzeye, farklı kültürlerden arkadaşlarınızla bir aradasınız. Bu açıdan hayatı anlama noktasında bir fırsat yakaladığınızı düşünüyor ve bunu önemsiyorum. Farklı kültürlerden kişilerle hayatı anlama noktasında bir araya gelmiş olmanın kıymetini bilin. Okuduğunuz okul kadar, okulda öğretilen dersler kadar hayatı anlamak ve hayata dair tespitleriniz önemli. Anadolu coğrafyasında farklı kültürler vardır. Her ilin farklı değerleri, farklı anlayışlar vardır. Bunları da öğrenirseniz hayata dair bir kazancınız olmuş olur" dedi.

Vali Nayir konuşmasının ardından öğrencilerin sorunlarını yanıtladı, istek ve arzularını dinledi, not aldı.

Yurt binalarında incelemelerde bulunan Vali Nayir, KYK Kız Öğrenci Yurdunda Ebru Sanatı kursu gören öğrencileri de atölyede ziyaret edip çalışmalarını inceledi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), ()

FOTOĞRAFLI