SAMSUN, () - SADEF yöneticilerinin İstanbul'da 1 Nisan'da düzenlenecek büyük buluşmaya davet ettiği Samsun Valisi Osman Kaymak, "SADEF, çok önemli bir misyonu yerine getiriyor" dedi.
İstanbul'da faaliyet gösteren Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş, beraberinde SADEF Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Yıldız, Aydın Uysal, Erdem Başaran, Turan Gençoğlu, Samsun 6'ıncı Bölge Başkanı Ebru Akal, Başkan Yardımcısı Levent Kaya, Trakya 4. Bölge Başkanı Ali Oğuz, Terme Bölge Başkanı Samet Akkiraz ve Anadolu 1'inci Bölge Başkanı Ahmet Yıldız ile birlikte Samsun Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti.
SADEF Başkanı Baş, 1 Nisan'da İstanbul'da bin kişinin katılacağı 'Sevgi ve hoşgörü kahvaltısı' programı düzenleyeceklerini belirterek Vali Kaymak'a davetiyesini sundu. Baş, "Bu büyük buluşmamızda memleketimizin en üst düzey yöneticisi olarak sizleri aramızda görmek bizleri sonsuz mutlu edecek, onurlandıracaktır" dedi. Baş'ın SADEF ile ilgili yaptığı sunumu da dinleyen Vali Kaymak, "İstanbul Eyüp'te kaymakamlık yaptığım dönemde Samsun Tanıtım Günleri'ne katılmıştım. SADEF'i o günlerden biliyorum. Ayrıca Sinan Erdem'de düzenlenen ve Cumhurbaşkanımızın da katıldığı programa da katılmıştım. Bir gün genel merkezinizi ziyaret etmek isterim" diye konuştu.
SADEF yöneticilerine bazı tavsiyelerde de bulunan Vali Kaymak, "İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizin memleketleri Samsun'un tarihi ve doğal güzelliklerini görmeleri için organizasyonlar düzenleyin. Bu yönde turlar düzenlenebilir. Böyle bir organizasyona biz de valilik olarak destek veririz. Yine sizlerin düzenleyeceği bir toplantıda İstanbul'daki Samsunlu iş adamları, dernek yöneticileriyle bir araya gelmek isterim. Bu konuda bir organizasyon yapabilirsiniz" dedi. Samsunspor'a destek amacıyla düzenlenen kampanyaya destekleri nedeniyle SADEF yöneticilerine teşekkür eden Kaymak, "1 Nisan'da düzenlenecek büyük organizasyonda sizinle birlikte olacağım" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI