Ali KADI/NİĞDE,()-NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek, Finlandiya’da gerçekleştirilen uluslararası proje yarışması final seçmelerinde İşçiler İçin Modüler Akıllı Baret ve Takip Sistemi BaretCare isimli proje ile dünya birincisi olan Niğde Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi öğrencilerini ödüllendirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi ve Niğde Bilsem öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ziyarette öğrencileri tek tek tebrik eden Vali  Şimşek ekibin başarılarının devamını diledi. Öğrencilerin bu başarısının ülkemizin ve ilimizin adını uluslararası bir düzeyde duyurulmasına katkı sağladığını belirten Vali Şimşek. "Bu başarılar daha büyük başarılara ön ayak olacaktır"dedi.
Yapılan güzel icatların her birinin insanlığa hizmet olduğunu belirten Şimşek, "Problem tabanlı düşünme ve disiplinler arası yaklaşımlarını kullanan ekibimiz uluslararası alanda büyük bir başarıya imza atarak bizleri gururlandırdılar. Kendilerini bir kez daha canı gönülden tebrik ediyorum" diye  konuştu.  

FOTOĞRAFLI