VAN,()-VAN İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, karneler gününde öğrencileri yalnız bırakmadı.Ekipler, karneleri dağıttığı öğrencilere, çeşitli hediyeler verip,hatıra fotoğraf çektirdi.

Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından 'Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanması Projesi' kapsamında kent merkezi ve ilçelerindeki okullarda okuyan öğrenciler ziyaret edilip, seminerler verilirken, jandarma ekipleri yarıyıl tatiline giren öğrencileri karneler gününde de yalnız bırakmadı. Van merkez  ve ilçelerdeki bir  çok okulu ziyaret eden görevli komutan ve askerler, karnelerini dağıttıkları öğrencilere çeşitli hediyeler verip, hatıra fotoğraf çektirdi.

Jandarma yetkilileri, İçişleri Bakanlağının direktifleri ile her okul için görevli eğitim koordinasyon görevlilerinin görevlendirildiğini belirtti.
Yetkililer, "Görevlendirilen jandarma personelleri dönem içerisinde okul müdüleri ve rehber öğretmenleriyle sürekli irtibat halinde bulundu, öğrencilere çeşitli seminerler verdi.Yabancı şahısların dolaşması ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında, risk derecesi yüksek olan okulların önünde ekiplerimiz hazır bulundu.Servis şöförlerinin eğitimleri ve denetimlerine ağırlık verildi.Jandarmanın bu faaliyetleri ikinci dönem de  devam edecektir" dedi
FOTOĞRAFLI