VAN,()-ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Kayhan Türmenoğlu, Ankara'da katıldığı 126'ıncı Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, Van'ın  sorunlarını dile getirip, rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, geçen Cuma günü yapılan Ak Parti'nin 126'ıncı Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılarak söz alan  AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu,Van'ın sorunlarını ve sınır kapılarının aktif hale getirilmesi yönünde görüşlerini dile getirdi. 
Türkmenoğlu, Van'ın yeni iş alanlarına kavuşabilmesi için Kapıköy sınır kapısının uluslararası transit geçişe, Çaldıran İlçesi Çiğli ve Başkale İlçesi Gelincik kapılarının da aktif hale getirilerek İran'la ticaretin gelişmesinde büyük katkı sağlayacağını söyledi. Çeşitli konularında ele alındığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Van İl Başkanı Türmenoğlu'nun dile getirdiği sorunları not edip, bununla ilgili rapor istediği belirtildi. 

 İl Başkanı Türkmenoğlu, 2010 yılında verdikleri mücadele sonucunda Kapıköy sınır kapısını küçük araçlara geçişe açtırdıklarını ve bunun Van'a büyük bir girdi  sağladığını ifade ederek şunları kaydetti:
" Vanımıza kalıcı hizmetler bırakabilmek için gecemizi gündüzümüze katmış durumdayız. Asya'ya açılan kapımız Kapıköy'ün, Avrupa'ya açılan kapımız Kapıkule ile aynı kategoride değerlendirilmesini sağlamak istiyoruz. Bu kapımızın uluslararası transit geçişe açılması durumunda Özalp ve Saray İlçelerimiz ile Vanımız yeni iş alanlarına kavuşmuş olacaktır. Bu talebimizi sayın Cumhurbaşkanımıza aktardım. Ayrıca, Başkale Gelincik ve Çaldıran Çiğli kapılarımızı aktif hale getirerek Açık Pazarın kurulması talebimizi yineledik. Açık pazarla da yerel halkın komşu ülke ile olan ticari münasebetlerini artırmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Böylelikle hem Çaldıran, hem de Başkale ilçelerimiz kurtulmuş olacaktır.Van'ın istihdam alanını genişletmek ve yeni istihdam alanları açmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Van'ı uluslararası ticaret merkezi haline getirmek durumundayız. Ayrıca,Van çevre yolunun hızlı bir şekilde nihayete erdirilmesini istedik. Bu konularda sayın Cumhurbaşkanımızın yakın ilgisi bizleri sevindirmiştir" 
FOTOĞRAFLI