İZMİR'in Aliağa ilçesinde, iddiaya göre yaklaşık 1 ay önce Mehmet Saka İlköğretim Okulu'ndaki iki öğrencinin sosyal medya hesaplarından uygunsuz paylaşımlarda bulunması üzerine okullarının değiştirilmesine karar verildi. Velilerin karara itiraz etmesine rağmen karar değişmeyince bir öğrenci velisi okul müdürünü darp etti. 
Olay bugün gündüz saatlerinde Mehmet Saka İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre yaklaşık 1 ay önce Mehmet Saka İlköğretim Okulu'ndaki iki öğrencinin sosyal medya hesaplarından uygunsuz paylaşımlarda bulunması üzerine okullarının değiştirilmesine karar verildi. Velilerin karara itiraz etmesine rağmen karar değişmedi. Öğrencilerin velilerinden birisi kararı kabul ederken, diğer veli ise karar tebligatını vermek için okula kendisini okula davet eden Okul Müdürü Mehmet Ali Karaavcı'lı (45) yumrukla darp etti. Kafası, kaşı ve kulağından yara alan müdür kanlar içinde yere yığıldı. Okuldaki öğretmenlerin emniyete haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, veli M.C.'yi (36) gözaltına aldı. Okul Müdürü Mehmet Ali Karaavcı ise kaldırıldığı Aliağa Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. 
Olayla ilgili bilgi veren Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina "Müdür bir evrak tebliği yapmak için veliyi okula çağrılıyor. Veli, evrak tebliğ edilirken bir anda okul müdürüne saldırıyor. İşin sadece fiziksel boyutu değil bir öğretmenin canını, emeğini sarf ettiği öğrencileriyle alakalı böyle bir pozisyonla karşı karşıya kalması, bir veliden böyle şiddet görmesi üzücü" dedi.

Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir), ()
FOTOĞRAFLI