Zafer BARIŞ/NEVŞEHİR () - HACI Bektaş Veli Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan “Türkçe Yaz Okulu” işbirliği protokolü çerçevesinde açılan  Yunus Emre Türkçe Yaz Okulu'na 24 farklı ülkeden gelen 24 öğrenci kayıt yaptırdı.

Yaz okulunda Türkçe eğitimine devam eden misafir öğrencileri, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, makamında kabul etti. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan “Türkçe Yaz Okulu” işbirliği protokolü çerçevesinde, 24 farklı ülkeden gelen öğrenci  NEÜ TÖMER Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Çeribaş eşliğinde, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı ziyaret ettiler. Konuk öğrencileri Valilik Toplantı Salonu’nda ağırlayan Vali Aktaş,  Kapadokya bölgesine ilişkin çeşitli bilgiler aktardı ve bir süre öğrencilerle sohbet etti.  Aktaş; “Sizleri Nevşehir’de ağırlamaktan çok mutlu olduk. Umarım sizler de ülkelerinize döndüğünüzde Kapadokya bölgemizin güzelliklerini orada anlatırsınız” dedi ve öğrencilere başarılar diledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ TÖMER) Koordinatörü Çeribaş ise üniversite bünyesinde açılan yabancı öğrencilere yönelik Türkçe Yaz Okulu eğitimi hakkında Vali Aktaş’a bilgiler vererek, yabancı öğrencilere Türkçe eğitiminin yanısıra, Kapadokya yöresine ait tarihi, sosyal ve kültürel değerleri de tanıttıklarını dile getirdi. 

(FOTOĞRAFLI)