Kaan ULU/ANKARA,()-YERLİ Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerilim ile ilgili olarak, "Türkiye milli çıkarlarını her şartta korumakta kararlıdır" dedi.
Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, yaptığı yazılı açıklamasında Türkiye ile ABD'de arasında son günlerde yaşanan gerilimi değerlendirdi. Yalçın, Türkiye'nin yediden yetmişe bütün sosyal ve siyasi kesimleri ile  bu saldırıya karşı seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhuriyet hükümetinin yanında olduğunu söyledi. 

'ABD, HALKININ ÇIKARLARINI DA DÜŞÜNEREK VAZGEÇMELİDİR'

Türkiye Cumhuriyeti ve ABD’nin ilişkilerinin geçmişine değinen Topçu, "Türkiye ve ABD stratejik ortak ve müttefik iki ülkedir. Türkiye ABD halkının ve devletinin, Kore başta olmak üzere bütün zor dönemlerinde yanında oldu. ABD’nin bugünkü yönetimi Türk ve Amerikan çıkarlarını zarara uğratan, iki ülkenin stratejik ortaklık ve müttefiklik hukukuna zarar veren uygulamalarda bulunmaktadır. ABD yönetimi, müttefiki ve stratejik ortağı Türk devleti ve milletinin egemenlik haklarına istikrarına, güvenliğine ve refahına zarar veren tutum ve uygulamalardan, kendi halkının çıkarlarını da düşünerek derhal vazgeçmesi ABD menfaatleri için de gereklidir" dedi.

'TÜRKİYE, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN YANINDADIR'

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğunu belirten Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kötülüğün dünyanın her yerinde pusuya yattığı bir dönemde, uzun zamandır müttefikimiz olan ABD'nin Türkiye'ye karşı attığı tek taraflı adımlar sadece ABD'nin çıkarlarına ve güvenliğine zarar verir. Çok geç olmadan, Washington ilişkilerimizin asimetrik olabileceği yanlış düşüncesini bir kenara bırakmalı ve Türkiye'nin alternatiflere sahip olduğunu kabul etmelidir. Bu tek taraflılık ve saygısızlık trendini tersine çeviremezlerse yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız"

Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Dolar-molar bizim yollarımızı kesmez. Yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk Lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli yerli mücadeledir" sözünü desteklediklerini belirtti.

 

FOTOĞRAFLI