Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,()-YALOVA’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Yalova Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından fotoğraf sergisi açıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda açılışı yapılan sergide 47 fotoğraf yer aldı. Serginin açılışı kurdelesini Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Öztabak ve CHP Yalova İl Başkanı Bahar Doğan birlikte kesti.
Vali Yılmaz, burada bir açıklamada bulunarak, “Böylesi bir necip millete hizmet etmekten dolayı da son derecede onur duyuyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz programlar kapsamında gerek 15 Temmuz gecesine ait gerek sonrasında 29 gün tutulan demokrasi nöbetlerine ait fotoğraflarımız pek çok şeyi aslında bizlere gösteriyor. Bazen bir fotoğraf karesi bin tane sözün söylenmesine vesile oluyor. Böylesi bir vahşet, böylesi bir kalkışma dünyanın hiçbir yerinde görülmedi. Ama böylesi vahşice bir kalkışmaya da direnen, karşı koyan, bu kalkışmayı bertaraf eden bir millet de bence dünyanın hiçbir yerinde bulunmamaktadır” dedi.

(FOTOĞRAFLI)