Süleyman EKİN/ANTALYA, () - YARGIDA Birlik Derneği Başkanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, hakim ve savcıların, yargı içine öbeklenmiş FETÖ/PYD üyelerine karşı birlik ve beraberlik duygusu ile hareket edip sorunları aşmayı başardığını söyledi.

Yargıda Birlik Derneği'nin nisan ayında gerçekleştirilecek ikinci olağan genel kurulu öncesi 'Yargıda Birlik Derneği Antalya Buluşması' kapsamında Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Karayiğit, HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Musa Heybet, HSYK Üyesi Yaşar Şimşek ile Başsavcı Ramazan Solmaz, Antalya Adalet Sarayı bahçesinde tüm şehitler için düzenlenen aşure ikramı etkinliğine katıldı.

Mehter takımının da gösteri sunduğu etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başsavcı Ramazan Solmaz, tüm şehitleri anarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı, üç ayların hayırlara vesile olmasını diledi. Daha sonra söz alan Musa Heybet, aşure etkinliğinin, kendilerini hem duygulandıran, hem şereflendiren tüm şehit ve gaziler için düzenlediklerini belirterek, ülkenin büyük bir dahili ve harici tehditler altında olduğunu kaydetti. Vatanını ve milletini seven hakim ve savcıların, yargı içine öbeklenmiş örgüte karşı birlik ve beraberlik duygusu ile hareket edip, sorunları aşmayı başardığına dikkat çeken Musa Heybet, “Kahraman ordumuz sınır ötesinde operasyon yaparken, onlara karşı dost görünen ülkelerin nasıl bir ittifakla bizi bozguna uğratmak istediğini biliyoruz. Bunlara karşı vereceğimiz en güzel cevap ve bu sorunların üstesinden gelebilmemizin temel koşulu, millet olarak birlik ve beraberliği başarmaktır. Allah'a şükür Tük milleti yıllardır süren ve dış mihraklar tarafından da beslenen teröre karşı asla bozguna uğramadı. Birlik ve beraberliğini bozmadı" dedi.

Yargı mensupları olarak kendilerinin de birlik ve beraberlik içerisinde millete güzel bir örnek olmaya çalıştıklarını aktaran Musa Heybet, şöyle dedi:

“Allah'a şükür bunda başarılı olduk. Bu birlik ve beraberliğin, 15 Temmuz gecesi kanlı terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde nasıl güzel etki gösterdiğini ve darbenin üstesinden gelindiğini biliyoruz. Demek ki ne kadar büyük sorunlarla karşılaşırsak karşılaşalım, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacak. Yargı mensupları olarak Anayasal ve yasal hudutlar çerçevesinde milli haklarımız kapsamında terör örgütlerine ve teröre karşı verilen mücadeleyi her zaman destekledik. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Antalya Müftüsü Osman Artan dua okudu. Duanın ardından protokol adliye personeli ve vatandaşlara aşure ikram edildi.

FOTOĞRAFLI