İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri Mısırlı Tasneem El Shabasy ve Türk asıllı Alman vatandaşı Ebru Dulak, kendi markalarını kurarak, yaşadıkları ülkelerde tasarımlar yapmayı hedefliyor.

Mısırlı Tasneem El Shabasy, moda eğitimi almak için çok araştırdığını ve eğitimini İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü'nde almaya karar verdiğini belirterek, "Mısır'dan geliyorum. Buradaki eğitim çok açık görüşlü sadece ders üzerine odaklanmıyorsunuz. Pratik yaşamı da öğreniyorsunuz. Deneyim kazanıyoruz. Bu da kendi işinizi kurmak için büyük bir tecrübe oluşturuyor. Koleksiyon hazırlıyor ve moda günlerinde kendi koleksiyonlarınızla yer alabiliyorsunuz. Bu yıl mezun oldum ve ülkeme dönüp kendi markamı kuracağım. Ülkemde bir marka oluşturarak, kadınları sürükleyen tasarımlar yapacağım. Sadece günün modasını içeren değil zamansız kıyafetler üretmeyi amaçlıyorum. Tasarımlarımı hem Mısırlı hem de Mısırlı olmayan kadınların giymesini istiyorum" dedi.

Ebru Dulak da, Almanya'dan geldiğini belirterek, bir yıl Amerika'da eğitim aldığını ancak İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni duyunca İzmir'e yerleştiğini anlattı. Dulak, "Burada çok şey öğreniyorum. Moda tasarımı Türkiye'de Almanya'dan daha iyi bir konumda. O yüzden burada okumak istedim. Hedefim kendi markamı oluşturmak, Almanya'da ve Avrupa'da kendi markamla söz sahibi olmak istiyorum" diye konuştu.

İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ise, öğrencilerin uluslararası bir eğitim aldığını, yabancı öğrencilerin de üniversiteyi tercih ettiğini söyledi. Prof. Dr. Adanır, "Moda eğitiminde sadece Türk öğrencilerimiz değil, Mısır, Almanya, İran, Hollanda, Macaristan, Litvanya, Fransa gibi ülkelerden hem Erasmus'la hem de tüm eğitim hayatı boyunca tercih ediliyoruz. Yabancı öğretim görevlilerimizle birlikte uluslararası bir eğitim veriyoruz. Eğitimimiz sadece teorik değil. Sektör temsilcileriyle bir araya geliyorlar. Kendi koleksiyonlarını oluşturuyor. Profesyonel hayatı öğrencilik dönemlerinde yaşıyorlar" dedi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI