MERSİN, () - MERSİN'de, 7'den 70'e her yaştan insanın, sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaş alması için çalışan Mezitli Belediyesi, düzenlediği şenlikte çocuklarla yaşlıları bir araya getirdi.
Esenbağlar Mahallesi'nde bulunan tarihi Taş Mektep'te düzenlenen etkinlikte, Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi, Mezitli Belediyesi Yaşlı Bakım Evi ve Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sakinleri oyun, dans ve müzik dolu bir gün geçirdi. Çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte, Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Korosu ve Ritim Grubu seslendirdiği şarkılarla müzik ziyafeti sundu. Her yaştan oluşan karma takımların mücadele ettiği, halat çekme, yumurta taşıma, heykel gibi oyunlar büyük coşkuya neden oldu.
Her yaştan katılımcının, müzik eşliğinde oyun oynadığı ve dans ettiği etkinlikte konuşan Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sorumlusu Emine Kara, "Dünümüz, bugünümüz, yarınımız bugün bir aradayız. Çok şükür yaşıyoruz. Eğer sağlığımıza dikkat edersek, böyle güzel grupların içinde bulunursak, günümüzü kaliteli bir şekilde geçirirsek hiç yaşlanmayız. Lütfen evlerinizde oturmayın. Dışarı çıkın, gruplara katılın. Bizim gibi daha aktif olacağınız yerlerde olmaya gayret gösterin" dedi.
En büyük amaçlarının, yaşı veya siyasi düşüncesi ne olursa olsun her vatandaşı mutlu etmek olduğunu ifade eden Başkan Neşet Tarhan da, "Çocuklarımızı ve yaşlılarımızı aynı yerde buluşturarak önemli tecrübeler kazanmalarını sağlıyoruz. Bu etkinliği sürekli kılmak amacıyla 17 dönümlük alanda Mutlu Yaşam Köyü projemiz var. Önümüzdeki günlerde bunun uygulamasına başlıyoruz. Her yaştan insanımız gelsin, sporla, müzikle bahçeyle uğraşarak üretim yapsınlar istiyoruz. Önemli olan böylesi ortamlardan her kesimin mutlu güzel paylaşımlar yapmasıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI