İZMİR'in Çeşme ilçesinde Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmeti Birimi, hastaneye gelemeyecek durumdaki hastaların evlerine giderek sağlık hizmeti veriyor.

Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, sağlık hizmetini sadece hastanede vermediklerini belirterek, hastaneye gelemeyecek durumdaki hastalar için de Evde Bakım Birimi ekiplerince evde sağlık hizmeti sunduklarını belirtti. Çiftlik Mahallesi'nden Ildır Mahallesi'ne kadar ilçenin geniş bir yerleşim bölgesine sahip olduğuna dikkat çeken Başhekim Birol, Evde Bakım Birimi hizmetinde mesafelerin hiçbir önemi olmadığını söyledi. Şu anda Çeşme'de 130 hastaya evde sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Birol, yaz aylarında nüfusun artışıyla evde bakım hizmeti alan hasta sayısında da artış yaşandığını, 200'ü aştığını açıkladı.

"HASTA MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ"

Başhekim Atıl Birol, "Sağlık Bakanlığımız tarafından uygulaması başlatılan Evde Sağlık Birimi, çok büyük bir boşluğu doldurmuş, hasta ve kasta yakınlarının büyük beğenisini kazanmıştır. Önceleri büyük mağduriyetler yaşayan yatalak hastalara sağlık hizmetlerinin evinde yatağının başında verilmesi ile mağduriyetler büyük ölçüde giderildi. Halen evde sağlık hizmetlerinden yeni yeni haberdar olan hasta yakınları ile karşılaşıyoruz. Onlar da sağlık hizmetlerini evde almaya başlayınca memnuniyetlerini ifade ediyorlar" dedi.

Çeşme Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hekimi Kaan Özcaka de, Evde Bakım Sağlık Birimi'nde hizmetlerin, Koroner Merkezi'nin 444 38 33 numaralı telefonu üzerinden yürütüldüğünü söyledi

ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK KAMPANYA

Öte yandan Özel Çeşme Us Temel Lisesi 10-B sınıfı öğrencileri, kendi aralarında bir toplumsal yardımlaşma ve dayanışma kampanyası düzenledi. Biyoloji ve sınıf öğretmeni Şebnem Ayhan öncülüğünde sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiren öğrenciler, Çeşme Devlet Hastanesi ile iletişime geçerek, ihtiyaç sahibi 3 hastaya tekerlekli sandalye vermek istediklerini belirtti. Öğrencilerin örnek davranışından memnun olan Başhekim Birol, Evde Bakım Hizmeti Hekimi Kaan Özcaka ile konuşarak, ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesini istedi. İhtiyaç sahibi hastaların belirlenmesiyle, Başhekim Opr. Dr. Atıl Birol, Evde Bakım Hizmeti Hekimi Kaan Özcaka, hemşireler Sinem Şanda ve Hediye Üzümcü, Özel Çeşme Us Temel Lisesi biyoloji öğretmeni Şebnem Ayhan ve iki öğrenci, ihtiyaç sahibi hastaları evlerinde ziyaret ederek, tekerlekli sandalyeleri teslim etti.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), ()

FOTOĞRAFLI