KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Yenibedir köyünde gençler başta olmak üzere köy halkının desteği ile yaptırılan Atatürk heykeli düzenlenen törenle açıldı.

Atatürk heykelinin açılış törenine CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, 65. Mekanizea Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Bali, kalabalık bir davetli topluluğu ve köy halkı katıldı. Törende konuşan Yenibedir köyü muhtarı Hüseyin Harpharslan, gençlerin önderliğinde gerçekleştirilen Atatürk Heykelinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Törende konuşan ve aynı zamanda Yenibedirli olan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan da bu köyde doğmaktan ve yetişmekten onur duyduğunu söyledi. Kayan, "Toplumları yücelten içlerinden çıkan değerler ve o içlerinden çıkartan değerlerin yaptırdıklarıdır. Özellikle Yenibedir köyünün bu eseri yaptırmasında başta muhtarım olmak üzere, gençlerimiz ve köy halkına, maddi ve manevi katkısı bulunan herkese teşekkür ederim” dedi. Atatürk heykelinin açılış kurdelesi çocuklar tarafından kesildikten sonra öğrencilerinden Beren Zorlutuna 'Mustafa Kemal’i Düşünüyorum' ve Burak Varol 'Mustafa Kemaller Tükenmez' isimli şiirleri seslendirdi. Cumhuriyet Kadınları korosu ve Çağdaş Öğretmenler korosunun konserinden sonra halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Tören, Faruk Yılmaz’ın  konseri ile sona erdi.