ANKARA, () - YENİMAHALLE Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte ilçe sınırları içerisinde vatandaşların rahat bir yaz geçirmesi için halk sağlığı alanında vektör mücadelesine başladı.
Mart ayı itibariyle ilçe sınırları içerisinde sivrisinek üreme kaynağı oluşturabilecek her türlü su birikintisi, sazlık alan ve bataklıklarda larva çalışmaları yapan ekipler, karasinek üreme kaynağı olabilecek çöp konteynerleri, organik atıkların bulunduğu yerler düzenli olarak temizleyip ilaçlıyor.
‘VEKTÖRLE MÜCADELEDE VATANDAŞ DESTEĞİ ÖNEMLİ’
Vektörlerle mücadelede fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadelenin yanı sıra kültürel mücadelenin de büyük öneme sahip olduğunu hatırlatan ekipler, “Vektörlerle mücadelemizde vatandaşlarımızla birlikte hareket etmeliyiz. Karasinekler, çok sayıdaki yumurtalarını, organik atıklara (çöp, çöplük, çöp depolama üniteleri, ahırlar, gübreler, mutfak atıkları, insan ve hayvan dışkıları gibi) bırakarak kısa sürede büyük hızla çoğalırlar. Vatandaşlarımız bu konuda bize destek olmalı. Çöp konteynerlerinin kapakları kapalı tutulmalı, çöpler poşetlenmiş olarak çöpe atılmalıdır. Sivrisinekler ise, yumurtalarını su içerisine bırakırlar. Yurttaşlarımız evinde ve çevresinde üreme kaynağı oluşturacak en küçük su birikintisine bile izin vermemelidir. Ev bodrumlarında su olduğu takdirde derhal boşaltılması sağlanmalıdır. Su ve kanalizasyon patlaklarından kaynaklanan su birikintilerini de ilgili kuruluşa bildirmelerini önemle rica ediyoruz” dedi.
Ayrıca vatandaşların talepleri durumunda binaların bodrum, kömürlük, sığınak, depo, garaj gibi ortak kullanım alanlarında böcek ve fare ilaçlaması da ücretsiz olarak yapılıyor. İlaçlama talep eden vatandaşlar Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü 0312 278 75 16 no’lu telefondan arayarak bilgi ve randevu alabilirler.
FOTOĞRAFLI