YEŞİLYURT Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Özgürtepe Cami Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenledikleri özel etkinliğe katıldı
Başkan Çınar, Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir ve Özgürtepe Cami İmamı Bilal Çelik'in daveti üzerine Yaz Kur'an Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' özel etkinliğine katıldı. Türk Bayraklarıyla süslenen camiye girişte öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çınar, erken yaşlarda vatan ve millet sevdasını kalbine yerleştirip okudukları Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve dualarla kahraman şehitlerimizi yâd eden çocuklarla yakından ilgilendi. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anan öğrenciler, bir yandan ellerindeki Türk Bayraklarıyla renkli görüntü oluştururken diğer taraftan tüm şehitlerimiz için okudukları ilahiler ve dualarla manevi bir atmosfer oluşturdu. Mihrabın önünde açtıkları Türk bayrağının yanında toplanarak '15 Temmuz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz', '15 Temmuz'u Unutma, Unutturma' ve  'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' yazılı kırmızı beyaz dövizler açan, yaka kartlarına ise şehitlerin isimlerini yazdıran öğrencilerin bu yaklaşımları davetliler tarafından takdirle karşılandı. Duygusal bir atmosferin yaşandığı programın açılış konuşmasını yapan Özgürtepe Cami İmamı Bilal Çelik, 15 Temmuz gecesinde kendilerini tank ve toplara siper eden bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini ifade eden İmam Çelik, "Özgür ve hür bir şekilde yaşadığımız vatanımız kolay kazanılmadı, ülkemizin her karış toprağında şehit kanları vardır. Vatanımızın muhafazası için canını veren ecdadımızın ve kahraman şehitlerimizin bize bıraktıkları bütün emanetlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Cenab-ı Allah, ezanımızın kıyamete kadar okunmasını, şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanmasını hepimize nasip etsin" diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, 15 Temmuz ruhunu diri tutmak adına düzenlenen özel etkinlikte Yaz Kur'an Kursu öğrencileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Programda emeği geçenleri tebrik eden Başkan Çınar, "Melekbaba mahallemizdeki Özgürtepe Camide düzenlenen etkinlikte çocuklarımızın yüreklerindeki iman gücü, dillerindeki dualar ve ellerindeki Türk Bayrakları bizleri ziyadesiyle mutlu etti, çok gururlandık ve duygulandık. Çocuklarımızı bu örnek davranışlarından dolayı kutluyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI