SİVAS Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından "Ertem Göreç Filmleri" adlı söyleşi gerçekleştirildi. 
İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşide Yeşilçam yönetmenlerinden Ertem Göreç, öğrencilere Türk sinemasının dünü, bugünü ve yarını konusunda bilgiler vererek, sorularını yanıtladı.
Konferans öncesinde konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, öğrencilerin yönetmen Göreç'in tecrübelerinden faydalanmaları gerketiğini belirterek, ünlü isimlerin bundan sonra fakülte bünyesinde öğrencilerle sık sık bir araya geleceğini söyledi. 
Halkın filmlere sahip çıkması gerektiğini ifade ederek sözlerine başlayan Göreç ,bir şeyin gündeme gelmesi için ilgi çekici olmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Göreç "Yeşilçamlı olmaktan iftihar ediyorum, şimdiki nesil sinemamızın kötü yanını görüyor ama ben iftihar ediyorum. Her yiğidin bir yoğurt yemesi vardır. Sinemanın tek bir alanı yoktur. Her alan içinde mutlaka olmalıdır. Sosyolojik olaylar ve halkın talebi göz önünde bulundurarak yapılmalıdır. Şiddet,  dram, komedi gibi her konuya da değinilmelidir" dedi.  
Söyleşinin ardından Dekan Prof. Dr. Ağırman, günün anısına Göreç'e teşekkür belgesi verdi.

FOTOĞRAFLI