YOZGAT,()-YOZGAT İl Sağlık Müdürlüğü, Yozgat Şehir Hastanesi ve Novada Alışveriş merkezinde diyabet ile ilgili tanıtım ve farkındalık çalışması yaptı.
Yozgat Şehir Hastanesi poliklinik girişi ile Novada Alışveriş Merkezi'nde açılan stantta şeker ölçümleri yapıldı, diyabet hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Yozgat Şehir Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmut Apaydın tarafından halk arasında 'Şeker Hastalığı' olarak bilinen diyabet hakkında hastane çalışanlarına eğitim verdi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören standa alışveriş merkezi çalışanları da gelerek, kan şeker ölçümünü yaptırdı.
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, "Diyabet, ciddi sağlık sorunlarına neden olan kronik bir hastalıktır. Tüm dünyada ve ülkemizde sıklığı gittikçe artmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon diyabetli hasta bulunmaktadır. Kabaca her 11 kişiden 1'i diyabetlidir. Bu sayının 2035 yılında 12 milyon olacağı öngörülmektedir. Bu artış hızına dikkat çekmek ve diyabet farkındalığını arttırmak için 1991 yılından itibaren kasım ayının 14'ü tüm dünyada 'Dünya Diyabet Günü' adıyla bilinmektedir" dedi.
FOTOĞRAFLI