Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), - HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, Gazi Ortaokulu öğrencileri arasında 40 Hadis yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere Marmaris gezisi ve altın hediye edildi.

Selehaddin Eyyübi Kültür merkesizinde düzenlenen Hadis yarışmasına Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, İlçe Müftüsü Şakir Şahin, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okulun öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada 40 Hadisi anlamlarıyla birlikte ezberleyen öğrenciler arasında dereceye girenlere ödül verildi. Okulun 5-6-7-ve 8'nci sınıflarında okuyan 24 öğrencilere 7'şer Hadis sorusu soruldu. Dereyece giren birincilere Marmaris gezisi ve altın hediye edildi. 2'nciye 200 TL ve saat, 3'üncüye ise 100 TL ve saat hediye edildi. Törende konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, sonucun kendilerini sevindirdiğini söyleyerek şöyle konuştu: 
"Bu sonuç beni sevindirdi. Geleceğin Türkiyesi'nde, geleceğin aydınlık yarınlarında kızlarımızın bu ülkeye kattığı katkı çok önemli. Kızlarımız artık her alanda, her ortamda bende varım bende yarışıyorum diyiyor. Bu söylem bizim, ülkemiz ve kızlarımız için çok önemli."
İlçede okuma yazma seferberliği başlattıklarını söyleyen Kaşıkçı, "Kurslara gelenlerin yüzde 70'i kadındır. Biz zamanında aileler olarak ayrımcılık yaptık. Erkek çocuklara geldiği zaman hemen okumaya dahil ettik, en iyi eğitimi alsın diye uğraştık ama kızlarımıza sıra geldiği zaman eğitim almazsa da olur dedik. Artık böyle bir şeyin kabul edilmediğini kızlarımız bize gösterdi. Görüyoruz üniversite sınavlarında en başarı olan yine kızlarımızdır." dedi.

FOTOĞRAFLI