VAN,()-VAN Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin düzenlediği “Büyükşehir Modelinde Yerel Kalkınma' konulu söyleşiye katıldı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen söyleşiye, öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, programa konuşmacı olarak katılan Genel sekreter Yalçın, 22 yıldır belediyecilik yaptığını ve tecrübelerini sahada kazandığını belirterek,“Geçmişte büyük balık küçük balığı yutar, derlerdi. Günümüzde ise, hızlı balık yavaş balığı yutar. Bunun içerisinde bilgiye hızlı ulaşmak var. Kim bilgiye daha hızlı ulaşıyorsa, o daha yavaş kalanı yutuyor. Çünkü bugün en büyük güç bilgidir. Okumak, çalışma ve bilgiye hızlı ulaşmak çok önemlidir. Unutmayın çok çalışan ile daha çok çalışan arasında bir yarış söz konusudur. Sizlere de daha çok çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Belediyenin tanımına baktığımızda, bölgesindeki yaşayan insanların mahalli müşterek ve müspet ihtiyaçlarını karşılayan kurumdur. Belediye reisi ise, hemşerilerinin haytalarını kolaylaştıran zanaatkar olarak tanımlanmıştır. Doğumdan ölüme kadar 7 gün 24 saat belediye oradaki insanların hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf eder. Belediyeler bulundukların şehrin en büyük yatırımcı ve istihdam kuruluşudur. Büyükşehir belediyeleri ise daha çok koordinatör rolündedir."dedi.

Program sonunda,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Menaf Turan Genel Sekreter Mustafa Yalçın’a plaket takdim etti.
FOTOĞRAFLI