Arif KARAKAŞ/VAN,() - VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) il birincisi olan Selin Can'ı makamında kabu ederek ödüllendirdi.

Van'ın merkez Tuşba ilçesi Zeve Ortaokulu'nda öğrenim gören Selin Can, bu yıl düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) 485.9541 puan alarak il birincisi oldu. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, ailesi ve okul müdürüyle gelen başarılı öğrenci Can'ı makamında kabul etti. Rektör Battal, Zeve okulunun ilk açıldığı günden bu yana başarılı bir grafik çizdiğini belirterek, "Üniversitemizde bulunan okulumuz, ilk açıldığı günden beri hemen hemen Van’da ilk sıralarda yer alıyor. Sınavlarda çoğu kez birinci bizim üniversitede bulunan okuldan çıkıyor. Bu yıl itibariyle kızımız birinci oldu, kendisini tebrik ediyorum." dedi.

Disiplinli çalışmayla böyle bir puanı aldığını ifade eden öğrenci Selin Can da, "Sosyal medya ve arkadaş ortamlarını biraz kısıtlamak gerekiyor. Bu dönemde biraz yoruluyor ve yıpranıyoruz ama hem öğretmenlerimiz ve ailemizin katkısıyla bu dönemleri atlatıyoruz. Hacattepe Üniversitesi'nde İngilizce tıp okumak istiyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Battal, öğrenci Can ve ailesini tebrik ederek, ödüllendirdi.

FOTOĞRAFLI