MERSİN, () – MERSİN’de Akdeniz İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 80 kilo kokmuş tavuk eti ve hayvansal yağ ele geçirdi. Etler imha edilirken, iş yeri sahibi hakkında işlem başlatıldı.
Nusratiye Mahallesi M. Akif Ersoy Caddesi’nde Geçici Koruma Kimlik Belgesi taşıyan Suriye uyruklu Abdulrazzak Menle K.'nın işlettiği işyerinde bozulup renk değiştirmesine rağmen piyasaya sürülmek üzere sağlıksız koşullarda hazırlanmış tavuk etleri, tavuk derisi ve kuyruk yağından oluşan yaklaşık 80 kilo kokmuş et ele geçirildi. Ekiplerin, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne haber vermesi üzerine işyerine gelen veteriner hekim de yaptığı kontrollerde, yaklaşık 80 kilo gelen etlerin menşeinin belli olmadığı ve kokuşmuş olması sebebiyle insanların tüketimine sunulmasının sağlık açısından ciddi riskler doğuracağı yönünde tutanak hazırladı. Ekipler tarafından kokmuş kilolarca etin ele geçirildiği işyerinin kapısı mühürlendi. İşyeri sahibi hakkında yasal işlem başlatılırken, kokmuş tavuk eti, derisi ve koyun yağlarından oluşan 80 kilo ete de el konularak imha edildi.
Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, halkın sağlığı ile oynayanlara karşı müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, ekiplerin denetimlerinin artarak devam edeceğinin söyledi. Tarihi geçmiş, bozuk gıdaların insan sağlığına geri dönüşümü mümkün olmayan büyük zararlar verebileceğini ifade eden Başkan Pamuk, güvenilir bulmadıkları işyerlerinden gıda alışverişi yapmamaları ve yemek yememeleri konusunda vatandaşlara uyarı ve tavsiyede de bulundu.

FOTOĞRAFLI