Hak-İş Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin'in basın açıklaması şöyle:

"ÇAYKUR, Türk Çayı’ nın damak tadını nesiller boyu tanıtan ve insanımızın keyfine yerleştiren kuruluş.
Milli sermayemiz, her bir yudumunda işçimizin köylümüzün emeğinin katkısının olduğu markamız. 
Markette pazarda doğrudan ÇAYKUR ÇAY diye aradığımız, sorduğumuz, tadından ve kalitesinden emin olduğumuz; BİZİM ÇAYIMIZ. 
Çay üretiminin yanı sıra çay tarımının da öncü kuruluşu, ÇAYKUR. Organik çayı, siyahı, yeşili, beyazı ile çayın en kalitelisini halkımızın ve dünyanın beğenisine sunabilen, ağız dolusu, zevkle, çekinmeden söyleyebildiğimiz “ Bizim kuruluşumuz “. 
Biz çay içeriz ama illaki ÇAYKUR olacak. Her yudumda biliriz ki “ çaysadığımız “ o lezzeti sıcak, sıcak hissedeceğiz.
Sendika ve Konfederasyon olarak eğitimin gerek ve önemine her zaman önem verdik. Sayın Genel Müdürümüz de, özellikle kadın çalışanların eğitimi konusunda özendirici ve teşvik edici katkıları ile bizlere yeni ufuklar açtı ve maddi ve manevi katkılarda bulundu.
Biz biliyoruz ki bir kısım sosyal medya üzerinden yürütülmeye çalışılan haksız, mesnetsiz ve çamur at izi kalsın sadedindeki karalamalar ülkemiz insanının yanılmaz vicdanında kaybolup gidecek ve bu karalamaları yapanlar aynı sarsılmaz vicdanlarda mahkûm olacaktır. 
Ağzımızın tadını kimse kaçıramaz. 
Buna izin vermeyiz. 
Ne kuruluşumuzu, ne markamızı ve ne de Genel Müdürümüz Sayın İmdat Sütlüoğlu başta olmak üzere tüm yönetimiyle, çalışanlarımızın yıpratılmasına izin vermeyiz vermeyeceğiz. 
Üreticiden, çalışanına, her kademede sorunları dinleyen ve çözümler getiren, kuruluşumuzu çağın gereği üretim ve pazarlama imkânlarına kavuşturmak için her türlü gayret ve özveriyi sonuna kadar kullanan, ÇAYKUR’ u bir dünya markası yapma yolunda özveriyle çalışan Sayın Genel Müdürümüz İmdat SÜTLÜOĞLU’ nun icraatlarının ve uygulamalarının arkasındayız."