Başbakan Binali Yıldırım bugün AK parti gurup toplantısında yaptığı konuşmada  İkizdere ilçesi ile Erzurum’un İspir ilçesini birbirine bağlayan 2640 rakımlı Ovit geçidinde 20 Kasım 2009 gecesi çığ düşmesi sonucu çoğu öğrenci 17 yolcusuyla mahsur kalması olayını anlatarak bu olayı unutmadığını ve bizzat o zamanki çalışmaları bizzat yürüttüğünü belirtti.

İl ziyaretleri kapsamında ilk olarak Trabzonlularla biraraya geldiklerini anlatan Yıldırım, daha sonra ise bölgeye çok büyük değişiklik getirecek, dünyanın çift tüplü ikinci büyük tüneli Ovit Tüneli’ne geçerek ilk ışığın görülmesine şahitlik ettiklerini dile getirdi.

"2017 sonunda inşallah Ovit Tüneli’ni ve bu yolun açılışını gerçekleştireceğiz"
Geçtiğimiz yıllarda Kasım ayının ortalarında Erzurum’dan Rize’ye gelen öğrencilerin mahsur kaldığını unutmadıklarını belirten Yıldırım, "İşte o gördüğümüz manzara, zorluklar, bize birşey öğretti, ne kadar zor olursa olsun, ne kadar çetin olursa olsun mutlaka herşeyin bir çözümü vardır, zor olan her an yapılır, imkansız biraz zaman alır. AK Parti iktidarının en önemli özelliği budur. Bu tünelle Erzurum-Rize karayolu artık 12 ay ulaşıma açık olacak, bölge insanına hizmet edecek. Tünelin toplam uzunluğu 17 kilometreyi aşıyor. 17 kilometre tek tüpten bahsediyoruz. Hatırlayın, Bolu Tüneli’ni geçmiş iktidarlar 17 yıl açamadı, sonunda tüneli patates deposu mu yapsak, kapatsak mı diye tartışma açtılar. İşte bu Türkiye, AK Parti iktidarının olduğu Türkiye’dir. 2017 sonunda inşallah Ovit Tüneli’ni ve bu yolun açılışını gerçekleştireceğiz. Daha sonra Rize’de sivil toplum temsilcileri ile biraraya geldik, Rize’nin, bölgenin sorunlarını dinledik" şeklinde konuştu.