Ramazan Bayramı tatili süresince Doğu Karadeniz Bölgesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

 
Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi son hava tahminlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Yurdumuzun kuzeydoğu kesimlerinde özellikle de Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin bayram tatili süresince zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin edildiğinden, bölgede sel ve su baskını riski ile birlikte toprak doygunluğa ulaşacağından, heyelan tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklığında bayram tatili süresince önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde uzun yıllar Temmuz ayı ortalamaları (mevsim normalleri) civarında seyredeceği beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.
Hafta sonu ve bayram süresince gün gün beklenilen hava durumu tahminleri ise şöyle:

02 Temmuz 2016 Cumartesi günü: Doğu Karadeniz kıyı illerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


03 Temmuz 2016 Pazar günü: Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.


04 Temmuz 2016 Pazartesi (arefe günü): Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği, yağışların Doğu Karadeniz kıyılarının doğusunda kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


05 Temmuz 2016 Salı (bayramın 1. günü): Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz kıyı illeri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


06 Temmuz 2016 Çarşamba (bayramın 2. günü): Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


07 Temmuz 2016 Perşembe (bayramın 3. günü): Doğu Karadeniz kıyıları sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayram tatilinin daha sonraki günlerinde ise yağışların Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olmaya devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde bayram tatili süresince zaman zaman kuvvetli olmak üzere her gün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmeleri gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.