Arslan "2007 yılında mevsimlik işçiye kadro alırken bir düzenleme yapılmıştı. Bundan sonra kamuda 5 ay 29 günden fazla çalışan geçici işçi olmayacak. Dolayısıyla biz 10 yıldır, 5 ay 29 gün sınırını aşmak için büyük bir mücadele veriyoruz. Daha önceki hükümetlerle yaptığımız çerçeve sözleşmelerinde bu konuyla ilgili hep bir çalışma bir mücadele takvimi koyduk fakat bunu bir türlü başaramamıştık. Son düzenleme ile kamu kurumlarının ihtiyaçları dikkate alınarak hangi kurumsa, başta Çaykur olmak üzere bu kurumlar ihtiyaçları durumunda 5 ay 29 gün şartını alt temel kabul ederek , yani en az 5 ay 29 gün çalıştırılarak, onun üzerinde 4 aya kadar çalıştırılabilmeleri konusunda bizim de bir talebimiz vardı. Bizim amacımız tabi ki bu arkadaşlarımızın 12 ay çalışabilmesidir." dedi.


Çaykur'daki mevsimlik işçilerin birçoğu 5 ay 29 gün bile çalışamıyor, kaldı ki çalışsalar bile hizmet akitleri askıda kaldığı için bu arkadaşlarımız başka bir kurumda çalışma imkanı bulamıyor.diyen Arslan " Bu arkadaşların sosyal güvenlik primleri, geri kalan 6 aylık dönem içindeki ihtiyaçları nasıl karşılanacak. Bu gerçekten Türkiye için çok ciddi bir sorun. Mevsimlik İşçi çalışanlarımızın sayısı 30000 civarında ve 20000'den fazlası Hak-İş'in üyesidir. Biz uzun yıllardır bu arkadaşlarımız için bir sistem geliştirmeye çalışıyoruz. Eğer işin gereği 5 ay 29 günden fazla çalıştırılamıyorlarsa o zaman bu arkadaşlarımızın hizmet akitlerini askıda olarak değil ama aynı zamanda işten çıkmış kabul edilerek işsizlik sigortasından işsizlik ücreti alsınlar veya kurum kendisi başka bir model geliştirerek bu arkadaşlarımızın boşta geçen bir kısım primlerinin, bir kısım ücretlerinin sağlanmasını düşünüyoruz. Bir adım atıldı. İstediğimiz nihai hedef olarak görmüyoruz ama şu adımla 5 ay 29 gün eşiğini aşmış oluyoruz."açıklamasında bulundu.
Çaykur için bir çıkış yolu arandığını ifade eden Hak-İş Konfederasyonu Başkanı  Mahmut Arslan "Çaykur'daki meselemiz 5 ay 29 gün çalışmayanlar var. Orda da yaptığımız görüşmeler var. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız büyük gayret ile yine milletvekillerimizin gayretleri ile orada Çaykur ile de görüşülerek, bu konu ile ilgili yeni bir çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz.Arkadaşlarımız şundan emin olsun ki başta Çaykur'daki arkadaşlarımız olmak üzere gerçekten hükümetimiz, Sn. Cumhurbaşkanımız Rize ve Çaykur konusunda çok hassas. Sn. Cumhurbaşkanımız olmasaydı Çaykur bugün bu noktada olmazdı, hakkını teslim etmemiz lazım. Sn. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı bu adımların atılmasını sağlamıştır ama bunu daha ileriye taşımak için çalışacağız. Dediğim gibi nihai bir noktada değiliz ama önemli bir eşiği geçtik, daha da ileri taşıyacağız." dedi.