Yaralı olarak bulunan ve hemen  Trabzon DKMP Sürmene Şefliğine ihbar edilem Ebabil kuşu türün hassasiyetinden dolayı hızlı bir şeklide  tedaviye alındı. Uygulanan tedavinin ardından iyileşen  Ebabil Kuşu tekrar alındığı ortamda doğaya salındı.

Ebabilleri diğer kuşlardan özel kılan şey neredeyse tüm ihtiyaçlarını havada gidermeleridir. Uçuşu sırasında sinek ve böcekler ile beslenirler. Uçarken uyurlar, yer ve içerler, oyun oynarlar, eş seçer ve kur yaparlar. Ayrıca ağızlarıyla su fışkırtıp serinledikleri de kayıtlanmıştır. Havada en uzun kalan kuşlardır. Ayaklarını kısa ve zayıf olması nedeniyle olağanüstü bir durum dışında yere konmazlar. Sadece üreme döneminde yuvalarına girerler. Ayrıca en hızlı uçan kuşlardan birisidir.

Göçmen bir Kuş olup ülkemize Afrika’dan göç ederler. Nisan ayında üremek için ülkemize gelir, Ağustos sonlarına doğru yavrularını uçtuktan sonra tekrar Afrika’ya kışı geçirmek için dönerler.

KUR'AN'DA ADI GEÇİYOR
Ebabil kuşu Kuran-i Kerim'de adından söz edilen ender kuşlardan bir tanesi. 570 yılında Yemen Valisi Ebrehe Kabe'yi yıkmak için fil ordusu ile Kabe'ye hareket eder. Kabe'nin girişinde Ebabil kuşlarından oluşan sürü gagaları ile taşıdıkları taşları fil sürüsünün üzerine bırakır. Ebrehe'nin fil ordusu atılan taşlarla yenik düşen. Fil süresinde ise bu olay anlatılıyor.

Yaralanma sebebiyle olsa da nadir olarak görüntülenebilen bu kuşu görmek, tedavi ettirmek ve doğal yaşam ortamına salımını yapmak Şefliğimiz personelinde büyük heyecan yaşattı.