Konuşmacı olarak Tuzla, Yalova’da faaliyet gösteren tersanelerin üst düzey yöneticileri ve Doğu Karadeniz Bölgesinden Hatsan Tersanesi üretim müdürü Cemil Polat, Mıss Marine Service firma sahibi Mehmet Selami Sağlam, Çebi Tersanesi Müdürü Hasan Çebi ve Şengün Gemi Sanayi müdürü Kenan Şengün katıldığı panelde, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene Garnizon Komutanı Yüzbaşı Halis Doğan, Sürmene Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Müdürü Erden Çilingir, Rize Hasan Kemal Yardımcı Anadolu Denizcilik Meslek lisesi öğretmen ve öğrencileri ve Türkiye'nin çeşitli illerindeki Denizcilik ile ilgili Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden yetkililer de seminere dinleyici olarak katıldı.

Denizcilik alanındaki "gemi inşaatı sektörel sorunlar ve gündemdeki yenilikler" ile ilgili soru ve cevapların yapıldığı panelde, Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı: “Bizler MYO olarak saha çalışma ve uygulamalarına önem veriyoruz. Böyle panel ve konferanslar ile paydaşların bir araya gelerek sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi alış verişinde bulunmalarını sağlamaktan gurur duymaktayız dedi.

Panel, MYO Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın konuk heyete katılımları için teşekkürü ve plaket takdimi ile sona erdi.