Açıklanan sonuçla dereceye girerek ‘ödül’ kazanan fotoğraf sanatçıları belli olurken, konu hakkında bir açıklama yapan Bölge Müdürü Ahmet Usta şunları söyledi: 
“Bilindiği gibi Kaçkar Dağları Milli Parkı, Türkiye’nin en önemli doğal alanlarından biridir ve yakın çevresiyle birlikte yaban hayatı, bitki zenginliği ve jeomorfolojik oluşumlar açısından sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde bilinmekte tanınmaktadır. Bu özellikleri neticesinde, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından, dünyada korunması gereken 100 ekolojik bölge arasına alınmıştır. Ayrıca, alan içerisinde yüzyıllardır süren yaylacılık etkinliği ve arkeolojik eserler, alana çok ayrıcalıklı tarihi ve folklorik değer katmaktadır. Aynı şekilde/diğer taraftan, dağ ve doğa turizmi yönünden de önemli potansiyel arz etmektedir. Öyle ki en zorundan en kolayına, birçok yürüyüş parkuruna ve kampçılık için uygun alana, buzul ve zirve tırmanışı alanları mevcuttur. Bu bağlamda, sadece Doğu Karadeniz’in değil, aynı zamanda ülkemizin de en yüksek zirveleri arasında olan ve 3.932 metre yükseltisiyle Kaçkar zirvelerine ve bu zirvelerdeki aktüel buzullara, buzul göllerine ve tekne vadilerine sahiptir. Genelde ülkemizin, özelde ise Rize ilimizin ekonomik, sosyal ve ekolojik sorunlarının çözümüne büyük katkılarda bulunabilecek bir özelliğe sahip olduğu bir gerçektir. Turizm açısından son derece önemli olan bu bölgemiz için böyle bir “Kaçkarlarda Güz Fotomaraton Yarışması” adıyla bir etkinlik düzenledik. Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisindeki 250 metre düşüşüyle ülkemizin en yüksek şelalesi “Tar Deresi Bulut Şelalesi Tabiat Anıtı’ ile muhteşem doğası ve Zil Kalesiyle ‘Çat Vadisi’ içerisinde 20-21-22 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlediğimiz bu fotomaraton yarışmasından muradımız; doğasıyla, dağlarıyla, bitki örtüsü, vadileriyle, gölleri, akarsularıyla, yaban hayatı, bitki çeşitliliğiyle dört mevsim fotoğraf çekmek için son derece güzel olan bu korunan alanımızı halkımıza da görsel zenginlik olarak yansıtmaktır. Umarım bu yarışma kentimizin tanıtımına katkı sağlar ve fotoğrafçılar, doğa severler burayı ziyaret ederler.Bir başlangıç olması ve önümüzdeki yıllarda düzenleyeceğimiz etkinliklere zemin oluşturması bakımından bu tür çabaları önemsiyorum.Umulanın ötesinde bir ilgiyle karşılanan ‘Güz’ temalı bu etkinliğimizde Kaçkarları yansıtan hakikaten çok güzel fotoğraflarla karşılaştık. Seçici Kurulumuz değerlendirme yaparken arzu edilen kriterlerİ göz önünde bulundurup dereceyi/sıralamayı belirlerken zorlandıklarını sanıyorum. Bu vesileyle, “Kaçkarlarda Güz Fotomaraton Yarışması”na katılan Seçici Kurulumuzun değerli üyeleri: Mustafa Reşat Sümerkan, Emin Kanbur, Murat Genç ,Yunus Koç ve Mehmet Ali Ak ile ‘ışıkla Kaçkarları çizen’ tüm fotoğraf sanatçılarımıza emeklerinden ve katılımlarından ötürü Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Rize 12. Bölge Müdürlüğü olarak teşekkür ederiz.”

“Kaçkarlarda Güz Fotomaraton Yarışması” 
DERECEYE GİRENLER
1. Ali Mermertaş
2. Yüksel Aslan
3. Ali Mermertaş

MANSİYONLAR.
1. Hakan Biberoğlu
2. Osman Miletli

MİLLİ PARKLAR ÖZEL ÖDÜLÜ
Yusuf Berber

“Kaçkarlarda Güz Fotomaraton Yarışması”na katılan eserler 22-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sergilenecek. 
Ödül töreni de yine 22 Kasım tarihinde İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenecektir.