Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Batı Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz'de yarın akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına beklendiği ifade edildi.

Yapılan açıklama şöyle. 

Doğu Karadeniz’de Beklenen Şiddetli yağışlara Dikkat 13.10.2017 Cuma Yurdumuzun kuzey kesimlerinin Cumartesi akşamı kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

15.10.2017 Pazar günü Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Ardahan, Sinop, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağışlı diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in yüksek ve dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. 16.10.2017 Pazartesi günü Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir sistem ile Karadeniz bölgesi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz’de Giresun ve Trabzon’da kuvvetli (21- 50 mm), Rize ve Artvin’in kuzeyinde şiddetli ve aşırı (100 mm ve üzeri) olmak üzere yağmur ve sağanak Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın da Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgesinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin 17.10.2017 Salı günü Doğu Karadeniz kıyılarında etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Gelecek hafta sonuna kadar yurt genelinde yağış beklenmiyor.