Trabzon merkezli haber sitesinin araştırmadan kulaktan dolma söylentilerle gündeme taşıdığı ve iki il arasında son dönemde yaşanan tatsızlıklar üzerine inşa edilen asparagas haberi yapan siteye, haber içeriğinde adı mesnetsiz iddialara konu edilen Rize  Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap tarafından yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Rize Belediye Başkanı Kasap'ın vekili Av. Sinan Ustaoğlu yazılı olarak yaptığı açıklamada söz konusu haberi yapan site hakkında gerekli hukuki başvuruların yapılacağı belirtildi. 

Yapılan açıklama şöyle:

''17 Temmuz 2017 Tarihli malum haber sitesinde “Rize'de 61 plakalara ceza yağıyor, Trabzon Ayder'i sildi!” Başlıklı haber gerçeklerle uyuşmadığı gibi kamuoyunu yanıltıcı beyan ve iddialar içermektedir.

 Müvekkilim Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, malum haber sitesinde haber içreğinde iddia edildiği gibi “Trabzon’dan gelen araçlara ceza yazılması konusunda talimat verdiği“ haberi doğru olmadığı gibi bu iddia sadece iki şehri ayrıştırıcı düşünce ile hareket eden haber sitesi yetkililerinin işgüzarlığından ileri sürülmektedir.

Kaldı ki haber içeriğinde yer alan ceza tutanağında cam filmi ile ilgili kesilen idari para cezasının usulen mümkün olmadığı iddiasına istinaden Karayolları Kanunu madde 30/1-b maddesi uyarınca cam filminin yasak olduğu ve idari para cezasına konu olabileceği görülmektedir.

Rize İle Trabzon’un ayrıştırılamayacağını, her iki şehrin kardeş şehir olduğunu her fırsatta dile getiren müvekkilim Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, müvekkilin dile getirdiği bu temennileri malum haber sitesi yetkilileri kamuoyuna farklı şekilde aktarıp Rize’ye ve müvekkile karşı, kin ve nefret duygusu aşılamaya çalışması karşısında, gerekli tepki ve cevabı her iki şehrin halkı fazlasıyla vermektedir.

Söz konusu haber müvekkilimin, kamuoyunda yıllarca özenle çalışarak ve yaşantısına dikkat ederek oluşturduğu saygın ve güvenilir imajını yok etmeye yönelik bilinçli bir harekettir. İki şehir arasındaki kardeşlik anlayışının bu denli yalan yanlış haberlerle yıpratılamayacağı ve bu durum ile ilgili gerekli başvuruların yapılacağı Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Rize Belediye Başkanı

Prof. Dr. Reşat KASAP

Vekili Av. Sinan USTAOĞLU''