Birkaç ay önce, Rize Milletvekili Hasan Karal ve beraberinde İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Rize ve Erzurum’dan STK Temsilcileri ile birlikte Ovit tüneli sonrası, Erzurum tarafında inşaatı devam eden Kırık ve Dallıkavak tünelleri çalışmalarına ilave düşünülen daha kısa mesafedeki Kavaklıdere veya Oltuzu köyü güzergâhı olarak değiştirilirse, 30+40 olarak, Rize-Erzurum arası genel toplamda 70 km. kısalacaktır.

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, beraberinde Karayolları 12. Bölge Müdürü Enver Şerif Bağ ve yıllardır Ovit tüneli çalışmalarıyla tanınan, Ak Parti Eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, Ovit tünelini 30 km. daha kısaltacak olan Oltuzu köyü ve Erzurum Havalimanı Kavaklıdere bölgesinde harita üzerinde bir dizi çalışma yaptılar.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Ovit Tüneli bölgemiz için asrın projesidir. Erzurum denizle, Rize Palandökenle buluşacaktır. Karadeniz’den Erzurum’a, Erzurum’dan Güneydoğu Anadolu Bölgesine mesafeler kısalacak, gönüller buluşacak, komşu şehirlerin ticareti ve turizmi önemli oranda artacaktır. Bu tarihi projenin banisi AK önderimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Erzurum ’u denizle kucaklaştıracak Ovit’e ilave, Rize ile mesafeyi yeni tespit ettiğimiz Oltuzu köyü veya Kavaklıdere mevki güzergâhları gerçekleşirse 30 km. daha kısalacak. Rize- Erzurum arası bu tünel güzergâhları hayata geçerse genel toplamda 70 Km daha kısalacaktır. Bu bölgelerimde Karayolları 12. Bölge Müdürümüz ve beraberinde Karayolları mühendislerimizle bir dizi çalışma yaptık. Bu çalışmalarımızda bizlere her zaman destek olan ve bu bölgeyi çok iyi tanıyan, İl Genel Meclis eski üyemiz Tahsin Bayramoğlu abimize çok teşekkür ediyorum. Ovit Tünelinin tamamlanmasıyla birlikte Erzurum inşallah bir sahil kenti hüviyetini kazanacak. Erzurum ulaşımda deniz taşımacılığından, Rize de kara taşımacılığından yararlanır hale gelecektir. Bunun da iki komşu kardeş ilin ticaret, sanayi ve turizm vizyonuna önemli katkı sunacağını hep birlikte yaşayacağız. ”dedi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Ovit’in yanı sıra Erzurum özelinde Dallıkavak, Kırık, Kop, Pirinkayalar, Palandöken, Kireçli ve Çirişli tünellerinin yapım ve tamamlanma aşamasında bulunduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, “Tünellerin hizmete sokulmasıyla birlikte Erzurum merkezli olarak, bölgemizde tarımdan sanayiye, hizmetler sektörüne kadar her alanda hayati bir kalkınma ivmesi yakalanacaktır. Bu yatırımları kaydedenlere minnettarız ”dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-ERZURUM