Eğimli kıt arazi nedeniyle bazen yamaçlarda, bazen de ağaçların üzerinde inşa edilen ilginç yapılara bir yenisi daha eklendi. Dağınıksu Mahallesi sakinlerinden Sadri Kopuz, tapulu arazisinden geçen yolun üzerine apartman inşa ettirdi. Mahalleye ulaşım artık 3 katlı apartmanının altından geçen yoldan sağlanıyor.

Merkeze bağlı Dağınıksu Mahallesi Kopuzlar mevkisinde yaşayan Sadri Kopuz, 3 yıl önce arazisinde ev yapmaya karar verdi. Ancak mahallenin dik arazi yapısı nedeniyle evi inşa edecek uygun alan bulamayan Sadri Kopuz, ilginç bir yola başvurdu. Tapulu arazisinden geçen mahalle yolunun üzerine, 4.5 metre yüksekliğinde beton kolonlar diktiren Kopuz, üzerine 3 katlı apartman inşa ettirdi. Yolu kullanan vatandaşlar da araçlarıyla apartmanın altından geçmeye başladı. 



BÜYÜK ARALAR İÇİN YOL KAZILDI

Geçen yıl bir yangın ihbarına gitmek için evin altından geçmek zorunda kalan itfaiye aracının geçişte zorlanması üzerine kolonların arasındaki toprak yol kazıldı, itfaiye araçları gibi yüksek araçların yoldan geçişi için de sorun kalmadı. Rize Belediyesi ekipleri de evin altından geçen mahalle yolunu önceki gün asfaltladı.

İstanbul'da yaşayan Sadri Kopuz'un akrabası Tevfik Kopuz, mahallede dik arazi şartlarının ev inşası için uygun olmadığını belirterek, "Çevre dağ, tepe. Uygun arazi bulan hemen evi konduruyor. Burada da uygun yer olmayınca Sadri evi yolun üzerine yaptırdı. Yola engel bir tarafı da yok" dedi.