Rizeli yazar Turgay Oğur Meydan Gazetesindeki köşesinde bu gün komple teorilerini kaleme aldı. Ancak Oğur komple teorilerini anlatırken son bir kaç yıldır özellikle Rize bölgesinde meyve sebze ve son zamanlarda az da olsa çaya zarar veren ve literatürde adı Ricania Simulans olan kelebeğiörnek gösterdi. Halk arasında bu kelebeğin İsrail tarafından bölgeye gönderildiğine dair kople teorilerine değinen Turgay Oğur yazısında: "
Rize’nin çok büyük bir sıkıntısı var. Güvekelebeği olarak bilinen çirkin ve zararlı bir uçan haşerat tüm şehri istila etmiş adeta. Geceleri avluda, balkonda oturmak ne mümkün. Binlercesi ışığa uçuşuyor. Ayrıca sebze ve meyvelerin özsuyunu emiyorlar.

Geçen ay Rize’deydim. Bizim köy evinin bahçesinde oturuyoruz. Güvekelebekleri gözümüze, kulağımıza sorti yapıyor. “Nerden çıktı bu kelebek?” deyiverdim. Meğer İsrail, Rize çayını bitirmek için bu kelebekleri şehrin üzerine salmış. Bunu söyleyen ve onu tasdik edenler üniversite mezunu başarılı, iyi para kazanan işadamı kuzenlerim.

Üşenmedim. Kâğıt kalem getirdim ve böyle bir operasyonun işini bilen, parası kıymetli bir Yahudi kafası için hiç de rasyonel ve karlı olmadığını ispatlamaya çalıştım. 3920 kilometrekare bir alana bu kelebeklerin dağıtılması ve çoğalmasının sağlanmasının oldukça pahalı bir iş olduğunu, Rize çayının dünya piyasasını sarsacak bir hacme sahip olmadığını sabırla izah ettim. Baktım olmuyor. Daha masum bir komplo ile kalplerine girmeyi denedim. Milli çayımıza göz dikmeleri durumunda uluslararası medyada çıkarılacak 10 tane sansasyonel haberle itibarsızlaştırmayı başarabileceklerini anlattım. Az bir kıpırdanma oldu gibi ama tam manasıyla ikna oldular mı emin değilim.

Komplo teorilerine iman, bildiğiniz şirktir. Çünkü ancak Tanrı’nın gücünün yeteceği şeyleri bir insan grubunun yaptığına inanılır..." ifadelerine yer verdi.

devamı... 
http://www.meydangazetesi.com.tr/emniyetin-stv-dizisi-timi-makale,1501.html