Hava kirliliği konusunda Bolu’da yaşayan insanların sağlık açısından problemlerini minimize etmek için çalışmalar yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, doğalgaz bağlatmakta maddi durumu yetersiz olanlara hem bağlantı hem de kullanım ücretinde destek sağlayacaklarını söyledi.
Bolu’da kış aylarında katı yakıt kullanımından dolayı baş gösteren hava kirliliğini doğalgaz kullanım zorunluluğu ile çözmeye çalışan Bolu Belediyesi, “maddi durumu yetersiz olanlara destek olarak doğalgaz kullanımını artıracağız” dedi.
Maddi durumu yetersiz olan ailelere doğalgaz bağlantısı için Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu çanak içinde olduğu ve hava sirkülasyonu çok yüksek olmadığı için kış aylarında yakıtlar dolayısıyla hava kirliliği yönünden sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu yüzden her yerin doğalgaza geçmesi için uğraşıyoruz. Doğalgaz hattının döşendiği bazı yerlerde yaşayan vatandaşlarımız, doğalgaz bağlatmak ve almak konusundaki ekonomik anlamda sıkıntıları olduğu için pek ciddiye almıyorlar. Bolu Belediyesi, Valilik ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müşterek hareket ederek doğalgaz bağlantı gücü yetmeyen kim varsa hepsinin doğalgazını bağlama konusunda birlikte hareket ediyoruz. Bolu Belediyesi doğalgaz bağlantısını bu ekiple yaptığı gibi ayrıca doğalgaz ısınma giderlerine de destek vermek için meclis kararı aldı” dedi.