Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak İstanbul’da özel müzesi bulunan ünlü koleksiyoncu Haluk Perk, müzecilik alanında fikir alış verişinde bulunmak üzere Bolu Belediyesi’ni ziyaret etti.
Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ile bir araya gelen Perk, Bolu Belediyesi’nin kente kazandırdığı Bolu Araştırmaları Merkezi ve Kent Müzesi için, “Bolu Belediyesi büyük bir iş yapmış. Üniversitelerin, devlet arşivlerinin yapamadığı bir çalışma olmakla beraber, Bolu için de müthiş bir kazanç. Kutlamak lazım. Türkiye’de bunun başka bir örneğinin de olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Haluk Perk’ten önemli bilgiler aldıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, “Kent müzesinin yanı sıra tematik bir müze de kurarsak hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde iyi bir iş çıkartacağımızı düşünüyorum. Kendilerinden her konuda destek alabileceğimizi ifade eden Haluk Perk’e teşekkür ediyorum. Yaptığımız çalışmalarda doğru yolda olduğumuzu duymak bizleri mutlu ediyor. Bu tür çalışmalarda her zaman önümüzü açan Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a ve bu çalışmaların içerisinde yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde müzeyle ilgili çalışmalarımızı daha detaylandırır ve daha somut adımlar atarız” şeklinde konuştu.