Artvin ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağış ve oluşan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.
Borçka ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 ilçede 3 köprünün yıkıldığı bölgede derelerin su seviyeleri de normale döndü. Köprü üzerlerinde ve kopan yollarda ulaşım sağlanamazken, bazı vatandaşlar dağlardan gelen ve köprülerin üzerini kaplayan ağaç parçalarını toplayabilmek için tüm uyarılara rağmen hayatlarını tehlikeye atması dikkat çekti.
Selin en çok hasar verdiği Borçka'da selde arta kalan balçık ve çamurla mücadele başlarken, 51 eve yıkım kararı 41 orta ve 87 tane hafif hasarlı dairelerle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor.
Borçka ilçesinde su şebekeleri hasar gördüğü için bazı evlere su verilemedi. Sorunun giderilmesi için belediye ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırırken, ilçe merkezinde yollar ve asfaltlar da sel sularından büyük hasar gördü. Ekipler temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, “Köylerimizdeki sorunlarımızı da ekiplerimiz çözmeye çalışıyor. Ancak ilçe merkezinde zarar ziyan çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda yıkılması gereken 51 daire ev boşaltıldı. 41 orta ve 87 hafif hasarlı dairelerimiz mevcut. Tabii ki bu veriler güncel olmamakla birlikte hasar tespit çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan ise, “Aksu, Küçük Köy ve Aydınlar Mahallesi'nde ciddi manada sıkıntılarımız var. Derelerin taşması sonucu alt yapı, içme suyu ve menfezlerde büyük çaplı hasarlar oluştu. Temizleme çalışmalarımızı çevre illerden gelen iş makineleri ile çözmeye çalışıyoruz. Su ve elektrik veremediğimiz mahalleye hazır su ve Kızılay gıda yardımı ile 3 ayrı yerde kurulan çadırla sıcak yemek vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Atan, “Mahallemizde 2 köprü kullanılamaz hale geldi. İstinat duvarları ile ciddi manada hasar var. Yaralarımızı sarmak için gayret gösteriyoruz. Hafta sonuna kadar Aksu Mahallesi'ni normal hayata döndürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.