Can Yılmaz Uzun, Bundesliga 2'deki performansıyla dikkat çekiyor. Nürnberg takımında oynayan 18 yaşındaki Rizeli futbolcu, bu sezon 19 maçta 11 gol attı ve 2 asist yaptı.

Rizeli otobüs şoförü baba ve büro çalışanı bir annenin oğlu olan Can Yılmaz Uzun annesi babası gibi Almanya’da dünyaya gelmiş.

Kendini tanıtırken: “Aslen Rizeliyiz. Almanya'ya ilk olarak dedem gelmiş. Annem ve babam Almanya'da doğmuşlar.  Babam otobüs şoförü, annem ise büroda çalışıyor. Beni futbola başlatan ise babamdır. Çok küçük yaşlarımdan beni benimle top oynardı. Zaten futbola yeteneğim olduğunu de babam keşfetmişti. Dört yaşıma geldiğimde beni evimizin çok yakınındaki bir amatör kulübe götürdü. Orada benden iki yaş büyük çocuklarla oynamış ve çok da başarılı olmuştum. Zaten beni hemen kulübe aldılar ve futbol hayatım da böylece başlamış oldu” diyen Uzun milli takım seçimi konusundaki soruya ise “Seçmek diye bir durum olamaz zaten, çünkü biz Türk'üz. Gururla oynayacağım ve bu formayı da gururla taşıyorum” cevabını verdi.

Kulübüyle sözleşmesi 2027'de sona erecek olan yıldız futbolcu Bundesliga1 ve Premier Lig takımlarının dikkatini çekerken, Borussia Dortmund, Frankfurt, Newcastle United ve Brighton'dan teklifler geldiği belirtiliyor. Konuşulan bonservis bedeli ise 10 milyon Euro'nun üzerinde.

Genç itfaiyecilere gerçeği aratmayan deprem eğitim Genç itfaiyecilere gerçeği aratmayan deprem eğitim

Almanya'ya damga vuran Türk! Gözlerin pasını sildi...