Burdur Yörükler Derneği ve Türk Boyları Konfederasyonu ile birlikte organize edilen Yörük Türkmen Çalıştayı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) yapıldı.
Yörük Türkmen davasının ilkleri, hedefleri ve davanın önemini anlatmak amaçlı istişare ve söyleşilerin yapıldığı çalıştay, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’nun divan başkanlığında gerçekleşti.
Türkü programı ile devam kültür etkinliğine 60 ilden 300’ü aşkın Yörük Türkmen Dernek Başkanları ile temsilcileri katıldı. Çalıştay Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca’nın sonuç bildirisi ile sonuçlandı. Yörüklerin Türk boyları konfederasyonu çatısı altında toplanmasının öneminin vurgulandığı Çalıştay bildirgesinde “Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi, bu gün de, hiç bir kişi yada guruba kendi meşrutiyetini sorgulatmayacak güç ve kararlıktadır. Müttefikimiz olduğunu söyleyen ama hakikatte bin yıldır bu coğrafyada, çarpıştığımız devletler, adeta Türk Milleti’nin bu coğrafyadan silinmesi için gayret göstermektedirler. Türk Milleti onların bu heveslerini kursaklarında bırakmaya kararlıdır” ifadelerine yer verildi.