Her cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ’Bereket Sofrası’ halk günleri etkinliği, Tabakoğlu Camisinde gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın her cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği “Bereket Sofrası - Halk Günleri” etkinlikleri devam ediyor. Bu hafta Tabakoğlu Camisinde kurulan sofranın etrafında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Başkan Vekili Turgay Yel, belediye meclis üyeleri, Ak Parti ilçe teşkilatı ve cami cemaati toplandı. Sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği lokalinde hazırlanan kahvaltı hoş sohbet eşliğinde gerçekleşti. Simit, zeytin ve peynir ile yapılan kahvaltı sonrasında Aktaş, "bu sofra birlik ve beraberliğin en güzel örneğini bizlere göstermektedir. İçinde bulunduğumuz bu dönemde kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlenmesine ihtiyacımız var. Cuma günü inancımızda hayırlı bir gün. Ben ve ekibim bu güzel, hayırlı güne halkımızla hasbihal ederek başlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Aktaş, “Her yerin eksik ve aksakları olur. Muhakkak bizim ilçemizin de eksikleri vardır. Ama şükürler olsun ki çok güzel bir memlekette yaşıyoruz. Bu memlekete de hep beraber sahip çıkmamız lazım. Sokağıyla, camisiyle, temizliğiyle, çöpüyle. Nasıl ki hırsızlık yapmak günahsa, aynı şekilde çöpünü zamansız çıkarmak, aracını yanlış park etmek de günahtır” ifadelerini kullandı.