Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya değer katan en önemli çalışmalarından biri olan BUSMEK Batır Trakya’ya da örnek oldu.
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı ile Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) ve Batı Trakya Kadın Platformu üyesi kadınlardan oluşan heyet, Bursa gezilerinde BUSMEK’i ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü İbrahim Karaman ve BUSMEK Yönetici Eyüp Arda eşliğinde BUSMEK’in Merinos Kurs Merkezi’ndeki sanat tasarım sınıflarını gezen Batı Trakyalı el sanatları öğretmenleri, Bursa’da mesleki ve el sanatları eğitim faaliyetlerini yerinde görme fırsatı buldu.
Çini, cam, vitray, filografi, hüsnü hat ve yağlı boya resim sınıflarını inceleyen heyet, branşların öğretmenlerinden yaptıkları eğitimler hakkında bilgi aldı. Aynı zamanda öğrencilerin de çalışmalarını yakından gözlemlemiş oldular. Daha sonra BUSMEK’in tanıtım filmini izleyen heyet, 2006’dan bu yana gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetlerini ilgiyle ve takdirle karşıladılar. Heyet, Erikli Mesleki Eğitim Merkezi’nde de giyim üretim teknolojileri, stilistlik, pastacılık, aşçı çırağı, bilgisayarlı modelistlik sınıflarını da gezip çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar. Kursiyerlerin hazırladığı yiyeceklerin ikramının ardından Hülya Akıncı’ya filografi tablo ve çini Yeşil Türbe minyatürü hediye edildi. Akıncı da Bursa’da ve BUSMEK’te gördükleri misafirperverlikten ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.