Mer-Pa içerisinde İnegöl halkına hizmet vermeye başlayan Cum-Pa Tuhafiye Pazarını ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş tuhafiye pazarı esnafına hayırlı olsun dileklerini iletti.
2014 yılının son günlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yıkılan Merkez Pazar Yeri, İnegöl Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen çalışmalarla yeniden ayağa kaldırıldı. Türkiye’de birçok ilde dahi olmayan Mer-Pa pazaryerini açıldığı ilk gün ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 18 Kasım gününden beri Mer-Pa içerisinde her Cuma İnegöl halkına hizmet vermeye başlayan Cum-Pa Tuhafiye Pazarını da dün ziyaret etti. Başkan Aktaş, “Bu güzel ve nezih mekanın eksikliklerini ve aksayan taraflarını bir kez daha görme fırsatı bulduk. Bursa’nın en büyük pazaryeri unvanına haiz bu mekanda tabi ki eksiklik ve aksaklıklar olacak. Bizlerde bugün bir kez daha buraya gelerek eksiklikleri yerinde inceleme fırsatı bulduk. İnşallah göze çarpan bu eksiklikleri ivedi bir şekilde giderilmesi için çalışacağız” dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cum-Pa tuhafiye pazarını Başkan Yardımcısı Alper Taban ile birlikte ziyaret ederek hem eksik ve aksakları yerinde tespit etti hem de pazarcı esnafı ile vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletti.
Mer-Pa pazaryerindeki eksiklik ve aksaklıkları yerinde inceleyen Başkan Aktaş, “Bildiğiniz üzere Mer-pa pazaryerimiz tamamen bitmemiş olmamasına rağmen, ilgili oda başkanlarımız ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde 17 Kasım tarihinde pazaryerimizin açılmasına karar verdik. Daha önce açıldığı ilk gün burayı gezmiştik. Bugünde Terziler Odası Başkanı Selim Malçok’un refakatinde bu mekanın eksikliklerini ve aksayan taraflarını bir kez daha görme fırsatı bulduk. Takdir ederseniz ki 12-13 bin metrekarelik bir alanda, Bursa’nın en büyük pazaryeri unvanına haiz bu mekanda tabi ki eksiklik ve aksaklıklar olacak. Bizlerde bugün bir kez daha buraya gelerek bu eksiklik ve aksaklıkları yerinde inceleyerek, aldığımız notlar neticesinde ivedi bir şekilde bunların giderilmesi için çalışacağız" dedi.
Aktaş; “Tüm bu eksikliklere rağmen pazaryerimize gelen vatandaşlarımız böylesi kapalı ve nezih bir ortamda alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapıyorlar. Görüyoruz ki otopark sıkıntısı yaşamadan gelişigüzel araç parkı yapılmadan pazaryerimiz hizmet veriyor. Bu da bizi mutlu eden bir durum. Bu noktada Zabıta ekiplerimizde kurallara riayet edilmesi noktasında gerekli ikazları yapmaya çalışıyorlar. İnanıyorum ki birkaç ay içerisinde pazar yerimiz dört dörtlük mükemmel bir yer olacak. İnşallah bu nezih ve güzel mekanda bol alışverişli bir pazar olur ki esnafımızın da yüzü gülsün" dedi.
Pazar ziyareti sırasında pazarcı esnafı ile vatandaşlar da Başkan Aktaş’a yapılan bu hizmetten dolayı teşekkürlerini iletti.