Bursa’nın İnegöl ilçesine modern hayvan bakım merkezi yapılıyor.
Mevcut sahipsiz hayvanlar bakım ve tedavi merkezinin yetersiz kalması üzerine İnegöl Belediyesi tarafından Halhalca Mahallesi yolu üzerinde hayata geçirilecek olan yeni hayvan barınağının temeli törenle atıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her canlının hayatına önem veren bir belediye olduklarını belirterk, "Yaz-kış demeden 7/24 şehrimizin her noktasında var gücümüzle çalışıyoruz. Heyecanı ve coşkusu hiç tükenmeyen aksine hedeflerimize yaklaştığımız her adımda heyecanı bir başka boyut kazanan bir ekip olarak, hepimizin yaşamaktan mutlu, bir parçası olmaktan gurur duyacağı bir İnegöl’ü inşa etmek için durmadan çalışıyoruz. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, şehrimizin huzuru ve selameti adına elimizden gelen tüm imkânları seferber ederek bu şehre hizmet ediyoruz. Hayvan dostu bir belediye olarak en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini biliyor ve projelerimizi o yönde şekillendiriyoruz” dedi.
Aktaş, merkezin yaklaşık maliyetinin 1 milyon 600 bin TL olduğunu belirterek, "Can dostlarımız için sıcak bir yuva olacak sahipsiz hayvanlar bakım ve tedavi merkezinin şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyorum. Son olarak İnegöl sonsuz bir sözdür. Bu sözün bitmesi mümkün değil. İnegöl’ün geleceğini inşa etme yolunda önümüze çıkan engelleri bir bir aşıyoruz” diye konuştu.
Kaymakam Ali Akça ise, “Bazen insan olarak çok merhametli ve vicdan sahibi oluruz. Allah insanla beraber bütün mahlûkatı yaratmıştır. Hayvanlar bizim gerçekten can dostlarımız. Geleceğimizi oluşturan gençlerimiz ile çocuklarımıza vicdanı ve merhameti aşılamak durumundayız. 1 ay önce benim babam rahmetli oldu. Babamın 3. katındaki evinin balkonundan aşağıya doğru bakarken, kedilerin bizim balkona doğru baktığını gördüm. Anneme kedilerin bizim balkona neden baktığını sordum. Annem, ‘Oğlum, baban onları beslerdi’ dedi. İşte bu vicdan sahibi olmanın gereğidir” dedi.
Konuşmaların ardından butonlara basılarak İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’ne ilk harç atıldı.