İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), 22-26 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen, “29. Ağaç İşleme Makinesi” (Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı) ve “19. İntermob” (Uluslararası Mobilya Yan Sanayii, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarları) için 122 üyesini İstanbul’a götürdü. Pazar günü gerçekleştirilen fuar ziyaret programına katılan İTSO’nun mobilya, kereste ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleri, fuarda sergilenen son teknoloji makineleri ve sektörlerinde yenilikleri gözlemle ve fırsatı buldular.
İTSO Başkanı Metin Anıl, fuar ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, bu tarz programlar ile üyelerinin ufkunu açmak istediklerini söyledi. Başkan Anıl, eş zamanlı düzenlenen fuarlarda ahşap, orman ürünleri ve teknolojileri sektörlerinin en son modellerinin yanı sıra, mobilya yan sanayi firmalarının ürün ve hizmetlerini sergilediğini belirterek, “Üyelerimiz dünyanın dört bir yanından gelen firmaların birbirinden güzel ve ilginç tasarımlarına tanıklık ettiler” dedi.
Metin Anıl, iç pazarda mobilyaya öncülük eden İnegöl için bu fuarların son derece önemli olduğunu söyledi. Fuarlara çok sayıda uluslararası firmanın katılması nedeniyle mobilya, kereste ve ağaç işleme makineleri sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerinin tüm yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri izleme şansı yakaladıklarını vurgulayan Metin Anıl, “Günümüzün rekabetçi koşulları dünyadaki gelişmeleri çok yakından takip etmeyi gerektiriyor. Çünkü üretim, tasarım ve pazarlama stratejileri oluştururken, dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalınması, pazarda tutunma şansını yok eder. Bu nedenle sektörel fuar gezilerini çok önemsiyoruz. Üyelerimizin bakış açısı genişleten, rakiplerini analiz etme şansı veren bu organizasyonlara yönelik gezilerle üyelerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
İTSO’nun ücretsiz fuar gezisine mobilya, kereste ve ahşap makineleri sektörlerini kapsayan meslek komitelerinden firma sahipleri ve çalışanları katıldı. Fuar gezisi oldukça yoğun ilgi görürken 123 kişilik İnegöl kafilesi, Türkiye’nin yanı sıra 30 ülkeden 867 firmanı stant açtığı fuarlarda firmaların temsilcileri ile birebir görüşme imkanı da buldular. Fuar ziyareti süresince İTSO personeli oda üyelerine rehberlik etti.