Bursa’nın İznik ilçesinde 2013 yılında hizmete giren sentetik zeminli futbol sahasına yapılacak ek tribün ve soyunma odaları için ödenek çıktı. Daha sonraki aşamada ise amatör spor kulüplerinin hizmetine sunulan sentetik zeminli futbol sahası ve ilçe stadını da kapsayacak alan, makro düzeyde planlama yapılarak spor kompleksi haline getirilecek.
AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in teşebbüsüyle yapılarak amatör spor kulüplerinin hizmetine sunulan İznik’teki sentetik zeminli futbol sahasının iki önemli eksiği gideriliyor. Ağustos ayında yatırımları yerinde incelemek için ziyaret ettiği ilçede Belediye Başkanı, Spor İl Müdürü ve amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile bir araya gelen Hüseyin Şahin, futbol sahasının eksiklerinin giderileceği sözünü vermişti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü nezdinde futbol sahasına ek tribün ve soyunma odaları yapılması için girişimlerde bulunan Şahin, İzniklilere ödeneğin hazır müjdesini verdi. Şahin, ek yatırımlar için ödeneğin onaylandığını belirterek, ek tribün ve soyunma odası inşaatlarına yakında başlanacağını söyledi.
İznik’teki yatırımları yakından takip ettiğini, eksiklerin giderilmesi yönünde her zaman destek vermeye hazır olduğunu bildiren Vekil Hüseyin Şahin, "Türk sporunun gelişimi için altyapı eksiklerinin tamamlanması gerekiyor. Hükümet olarak bu konuda gereken her türlü adımı atarak amatör spor külüplerimizin iyi koşullarda faaliyet gsötermesi için çalışıyoruz. İznik’e verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah yakın zamanda da inşaatlara başlanacağı müjdesiyle İzniklilerin karşısına çıkaracağız" dedi.
Milletvekili Hüseyin Şahin, ilçede sportif yatırımların durmayacağını da söyleyerek, ileride daha büyük çaplı bir spor kompleksi yapılacağını müjdeledi. Şahin, yeni yapılan sentetik zeminli futbol sahası ve ilçe stadını da kapsayacak alanın makro planlamasının yapılacağını ve bölgeye, spor salonları, yüzme havuzu ve diğer spor tesislerinin olduğu Gençlik ve Spor Merkezi yapılacağını sözlerine ekledi.