Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki düzensiz çöp depolama sahalarını ıslah ediyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından çevre sağlığının korunması ve atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması maksadıyla 2015 yılında 7 farklı alanda yapılan ıslah çalışmaları ile toplam 35 bin metrekare yeşil alan Bursa’ya kazandırılırken, 2016 yılında da çalışmalar devam ediyor. Mustafakemalpaşa´daki 80 bin metrekare alanda tamamlanan ıslah çalışmasının ardından Karacabey ilçesinde de 60 bin metrekare alanda yaklaşık 300 bin metreküp katı atığın rehabilitasyonu tamamlanarak bölgeye yeni bir yeşil alan kazandırılmış oldu.
Yağmur sularının çöplerin içine sızmasını engellemek maksadıyla çöp sahasına meyil verildi ve üzeri 50 santimetre kalınlığında toprakla kapatıldı. Oluşan gazın çevreye yayılıp tehlike arz etmesini önlemek için uygun noktalarda metan gazının çıkışının sağlanması için yaklaşık 24 adet gaz bacası teşkil edildi. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için saha tel çit ile çevrilerek koruma altına alındı.
Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinin ardından Yenişehir ilçesinde de çöplüğün ıslahı yıl içerisinde tamamlanacak. 2016 yılında Bursa’ya toplam 200 bin metrekare yeşil alan daha kazandırılmış olacak.