Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Evlilik ve Aile Okulu, çiftlerin birlikte kuracakları hayatı sağlam temellere oturtmasına zemin hazırlıyor.
Aile İçi İletişim, Psikolojik Danışmanlık, Tıp ve Evlilik ile Kişisel Gelişim ve Toplumsal Cinsiyet konularında eğitimler verilen okul ilgi görüyor. Evlilik ve Aile Okulu ile eşlerin kendilerini ve birbirlerini daha iyi tanımaları, aile içi ilişkilerde empati kurmaları, meselelerle baş edebilme becerileri kazanmaları hedefleniyor. Ücretsiz kurslarda 2014-2015 eğitim döneminde 269 kursiyer sertifika almaya hak kazanırken, 2015-2016 eğitim yılında 308 kursiyere sertifika verildi ve 361 kişi Evlilik ve Aile Okulu eğitim seminerlerine katıldı.
2016-2017 eğitim yılının ilk iki ayında da evliliklerinde sağlam temel oluşturmak adına 97 kursiyer sertifika alırken, ‘Evlilik ve Aile Okulu Mahallenizde’ projesi çerçevesinde 254 seminer düzenlendi. Öte yandan kişisel gelişim ile öğrencinin hayal ve hedefleri konularında okullarda gerçekleştirilen seminerlerde ise 300 öğrenciye eğitim verildi. ‘Mutlu Birey Mutlu Aile Mutlu Yıldırım’ sloganıyla Barış Manço Kültür Merkezi, mahalle konakları ve muhtarlıklarda 4 hafta süresince verilen Evlilik ve Aile Okulu eğitimleriyle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar ‘444 16 02’ Yıldırım Çağrı Merkezi’nden ve Barış Manço Kültür Merkezi’nden detaylı bilgiye ulaşabilirler.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadim medeniyetimiz, asırlar boyunca aile kültürünü nesilden nesle aktararak güçlü toplum yapımızı muhafaza etmemizi sağladı. Yaşanan buhranlara rağmen toplumumuzu ayakta tutan en önemli unsur güçlü aile yapımızdır. Batılı ülkelere baktığımız zaman, toplum yapısında yaşanan dejenerasyonun sebeplerinden en önemlisinin aile müessesesini koruyamamak olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.